Forebyg stress på arbejdspladsen​

​Hvad er arbejdsrelateret stress? Og hvordan håndterer I det i praksis? Vores erfarne erhvervspsykologer kan hjælpe jer med at forebygge stre​ss og arbejde strategisk med trivsel. Vi hjælper også, hvis en medarbejder eller leder bliver ramt af stress eller en stressrelateret sygdom.

Efterprøvet metode til et godt arbejdsliv

Vores stressforebyggende metode giver organisationer, ledere og medarbejdere værktøjerne til en balanceret performance-kultur. I lærer at spotte symptomer og tidlige tegn på stress. I får viden om, hvad der er på spil, og hvorfor kroppen og psyken reagerer, som den gør. Frem for alt lærer I strategier til at navigere i det, I står overfor.

​Vores metode til stressforebyggelse består af fire trin:

  1. Spot symptomerne
  2. ​Forstå, hvad der er på spil
  3. ​Find gode strategier
  4. ​Træn det, du har lært

​Metoden er effektiv på både det individuelle, ledelsesmæssige og organisatoriske plan.

FOREBYG STRESS

4 trin til et godt arbejdsliv​

Spot symptomerne

Forstå, hvad der er på spil

Find gode strategier

Træn det, du har lært

Få succes med stressforebyggelse på arbejdspladsen

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at arbejde strategisk med at forebygge stress.​

Tag hånd om og forebyg stress på arbejdspladsen

Alle mennesker er forskellige, og det er stressreaktioner også. Derfor kan man ikke sige, at hvis alle på jeres arbejdsplads gør de samme fem ting, vil I undgå stress. Nogle oplever stress-symptomer, når de har travlt, andre oplever symptomerne, når de føler sig usikre.

For at forebygge stress er det vigtigt, vi ved, hvornår vi skal være bekymrede, og hvordan vi skal gribe ind. Stress-symptomer kan være svære at opdage i tide – både for den, som oplever symptomerne, og for omgivelserne. Ofte venter man på, at det går over igen og får ikke grebet ind, før det er for sent. Hos Aleris PP får I viden om medarbejdertrivsel og om ledelsens betydning for den enkelte medarbejder, så I kan arbejde strategisk med at styrke det gode arbejdsliv.

Sunde strategier til travle perioder

Vi ved, det kan føles voldsomt, hvis man oplever stress-symptomer. Det er vigtigt at sige, at stress-symptomer kan håndteres hensigtsmæssigt, så stressrelaterede sygdomme forebygges, men det kræver, at I forstår, hvad I har med at gøre, og at I ved, hvordan I bedst griber det an.

I kan og skal ikke undgå travle perioder, og I skal ikke være bange for stress-symptomer. Stress-symptomer er noget, I som medarbejdere og ledere skal lære at genkende og navigere i. Og I skal vide, hvordan I undgår, at de bider sig fast og medfører mistrivsel og nedsat performance. Vores indsatser klæder ledere på til at tage de svære samtaler i tide, og medarbejdere bliver bedre til at spotte symptomerne hos sig selv og reagere i tide.

​Hvad er arbejdsrelateret stress?

Stress er en naturlig reaktion for os mennesker, når vi skal yde noget ekstra. Når vi har travlt eller skal præstere noget særligt, hjælper kroppen os. Du mærker det måske som hjertebanken, sved eller tankemylder. Måske sover du dårligere, bekymrer dig mere, end du plejer, eller får en kortere lunte. Når begivenheden er overstået, falder symptomerne igen. Gør de ikke det, kan det være tegn på, at du har brug for professionel hjælp. Grundlæggende siger vi, at hvis du oplever stress-symptomer i mere end 14 dage, bør du reagere.

Arbejdsrelateret stress er en individuel reaktion på en udefrakommende belastning i det professionelle liv. Derfor må forebyggelsen også være individuel tilpasset. Men ansvaret for forebyggelsen er både individuelt, kollegialt, ledelsesmæssigt og organisatorisk. Uanset hvor du er i organisationen, er det afgørende at forstå, at stress ikke kun handler om, hvor travlt du eller dine medarbejdere har.

Symptomer og tegn på stress

Det kan være vanskeligt at vide, hvad man skal være opmærksom på. Stresssymptomer viser sig som fysiske, psykiske eller adfærdsmæssige forandringer. I vores bog ’Jeg gør det i morgen’ får I komplette lister over alle tre typer symptomer.

Typiske tegn på stress

  • Du husker dårligere, end du plejer
  • Du har svært ved at koncentrere dig
  • Du er mere ubeslutsom og mindre rummelig, end du plejer
  • Du mangler overblik i hverdagen
  • Du føler dig ofte træt
  • Du er mere irritabel, end du plejer
  • Du har mange negative tanker
  • Du bekymrer dig mere, end du plejer
  • Du har ofte hovedpine eller ondt i maven

Myter om stress

Stress og stressrelaterede problemstillinger fylder meget på de fleste arbejdspladser. Mange tror, at hvis vi arbejder mindre, bliver vi også mindre stressede. Det er en udbredt overbevisning, at stress ikke rammer stærke mennesker. Men det er myter. Sandheden er, at alle mennesker kan opleve stress-symptomer, og at store udfordringer og arbejdspres ikke i sig selv er stressfremkaldende. Det handler om, at vi som individer og som organisationer lærer at navigere hensigtsmæssigt i de udfordringer, vi står i.

Hvad nu, hvis stressen ikke er arbejdsrelateret?

Ofte er arbejdspladsen en del af løsningen, når det handler om stress – også selv om det ikke er forhold på arbejdet, der er skyld i, at medarbejderen føler sig presset. Vi ved, at konsekvensen af pressede medarbejdere ofte rammer arbejdspladsen i form af mistrivsel, nedsat produktivitet og sygemelding. Derfor anbefaler vi, at arbejdspladsen og lederen tager fat om situationen i tide og er med til at finde en løsning, som er god for både medarbejder, leder og arbejdsplads. Hos Aleris PP hjælper vi jer med at finde de gode løsninger. 

Står mental sundhed også højt på dagsordenen hos jer?

Få succes i det vigtige arbejde med at øge trivslen på arbejdspladsen.​

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og psykiatere. 

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, unge og børn godt igennem det, der føles svært.

Nemt, uanset hvor du bor

Mød os online eller på klinikker rundt om i landet.

​Sådan har andre fået hjælp

Anita Engdahl, uddannelseskonsulent, Roskilde Stift

”1000 tak for dagen! Kursusdeltagerne har tilkendegivet, at de lærte meget nyt både om håndtering af overbelastning, og om hvordan man som leder håndterer den slags. Flere af kursusdeltagerne har virkelig fået lyst til og mod på at arbejde videre med området.”

Kursusdeltager, KAP-H

”Engageret underviser, der er god til at mobilisere forsamlingen i dialog. Rigtig fagligt stærkt og konkret. Super ping-pong og gode, konstruktive dialoger.”​

Fra Aleris PPs tilfredshedsundersøgelse

”Jeg føler mig tryg og i gode hænder hos min behandler - en meget positiv og beroligende person. Dette gør, at jeg tror på, at jeg vil få det bedre, og dette aspekt af behandlingen er lige så vigtig som alt andet.”​

logo-tagline

Aleris PP er en del af Aleris Danmark. Med mere end 150 psykologer og 25 psykiatere er vi Danmarks førende private tilbud inden for psykologi og psykiatri. Du finder os både online og på klinikker rundt om i landet. Med skræddersyede forløb hjælper vi dig til en hurtig udredning eller behandling, når livet bliver svært.

Aleris PP​  |  CVR: 26850495